"Snoeien is bloeien..."
... en bloeiende bomen zijn meestal ook vruchtdragende bomen. Van een goed gesnoeide fruitboom hebt u dan ook het meeste plezier. Bovendien verhoogt het snoeien van fruitbomen de vruchtkwaliteit, stimuleert het de groei en vermindert het de ziektegevoeligheid van de boom. Maar dan moet het natuurlijk wel goed gebeuren!
De Fruitboogerd help u daarbij graag met een praktische snoeicursus.

 

De snoeicursus Fruitbomen
De cursus is bedoeld voor particulieren die het onderhoud van hun fruitbomen zoveel mogelijk zelf willen uitvoeren. Het is een basiscursus die uitgaat van een beperkt kennis- en vaardigheidsniveau. Aan het einde van de cursus kunt u het onderhoud en het snoeien van uw fruitbomen en kleinfruit zelfstandig uitvoeren.

Daarnaast heeft u na de cursus kennis van:

-

de meest voorkomende bodemverbeterende maatregelen;

-

het herkennen van een aantal veel voorkomende ziektes en de (biologische) bestrijding daarvan;

-

een aantal geschikte regionale fruitrassen en hun bestuiving;

-

het snoeien en vormen van fruitbomen en kleinfruit (appels, peren, pruimen, kersen, bessen en frambozen).

De snoeicursus bestaat uit twee dagdelen:

 

Deel 1: Theorie
Het theoriedeel wordt 's avonds gehouden. Tijdens deze avond geven wij een presentatie en zullen wij diverse materialen en voorbeelden laten zien. U ontvangt tevens een cursusboek dat u als naslagwerk kunt gebruiken.

 

Deel 2: Praktijk
's Middags komt de praktijk aan de beurt. Tijdens deze middag gaat u onder begeleiding snoei- en vormwerk uitvoeren en geven wij praktische tips en uitleg.

 

Interesse?
Informatie over de prijzen, datums en locatie vindt u hier. Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@defruitboogerd.nl onder vermelding van naam, adres, telefoonnummer en voorkeursdatum.

 

Terug